عزه المهندس صاحبة الموقع
عدد المساهمات : 283 القوه : 0 تاريخ التسجيل : 29/08/2009
| موضوع: أكلات مصوره لشهر رمضان الأربعاء يونيو 23, 2010 9:11 pm | |
| [size=25]يلنجي ( محشي ) فلفل ألوان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [size=21]الطريقة : 1- الحشوة : يسخن الزيت ثم يضاف البصل و يقلب حتى يذبل يضاف الأرز و يخلط شوية ثم يبعد عن النار تضاف الطماطم و البقدونس و النعناع الأخضر و الناشف و معجون الطماطم و تقلب المكونات تضاف التوابل و تخلط ثم يضاف عصير الليمون و الزيت 2- يغسل الفلفل و يقطع من ناحية العنق و يزال البذر 3- يحشى الفلفل مع ترك حوالي 1 سم من أعلى و يرص في صينية 4- يضاف ماء و زيت زيتون في الصينية و يغطى و يطبخ على النار أو في الفرن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size][/size]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نصفي الربيان ونضعه في الفرامه مع شوية بهارات وملح وزنجبيل شوي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونجهز البقسماط وبيض ونشكل العجينه على شكل اصابع وندحرجها على البقسماط بعد ان غمسناها بالبيض [/center] [/center] [/size] [/center] | |
|
عزه المهندس صاحبة الموقع
عدد المساهمات : 283 القوه : 0 تاريخ التسجيل : 29/08/2009
| موضوع: رد: أكلات مصوره لشهر رمضان الأربعاء يونيو 23, 2010 9:20 pm | |
| مكرونه باللحم المفروم والجبنه [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] نحتاج الآتي :[size=25]طماطم مفرومه ناعم [/size] [size=25]ثوم طازج [/size] [size=25]جبنة موزاريلا مبشورة [/size] [size=25]جبنه رومي او بارميجانو مبشورة [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]لحمه مفرومه [/size] [size=21]زيت زيتون [/size] [size=21]زبده [/size] [size=21]مكرونه اقلام مثل اللي في الصوره [/size] [size=21]وطبعا ملح وفلفل [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل [/size] [size=21]نصفيها ونشطفها بماء جاري [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم [/size] [size=21]وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون [/size] [size=21]ونقلب لحد ما ياخد اللون البني [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه [/size] [size=21]لحد ما قوامها يتخن [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]في الوقت هذانبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك[/size] [size=21]وطبعا ما ننسى ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط[/size] [size=21]الناعم عشان تطلع بسهوله [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي[/size] [size=21]كل واحده باللحمه [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]لا تبقون حاجه فاضيه علمود هايأثر علي الشكل النهائي [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش[/size] [size=21]بعد ما نرش الجبنه علي الوش [/size] [size=21]ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم [/size] [size=21]نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لح ما الجبنه تسيح و وشها يحمر [/size] [size=21]نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها [/size] [size=21]شكلها من فوق [/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/size] [size=21]
كرات المكرونه بالبشاميل بالصور [/size] المقادير: (1) باكيت مكرونة سباغتي ( طوال ) تكسر بطول 5 سم.(2) بطاطس كبيرة تقشر و تسلق ثم تهرس(1/2) كأس بقدونس مفروم.عصاج دجاج مقادير عصاج الدجاج : صحن دجاج مفروم أو فيليه يقطع صغار. 2 بصلة مقطعة صغار. ملعقة بهارات ( كمون – فلفل أسود – بهارات مشكل ). ملح. كأس طماطم مطحون. ملعقة صلصة. 3 ملاعق كاتشب. الطريقة : يحمس البصل في زيت ثم نضع بهارات ثم الدجاج ثم إذا استوى نضع الطماطم المطحون عليه حتى يتسبك ثم نضيف له الصلصة و الكاتشب. بشاميل ثقيل ومقاديره : (2) كأس ماء. (4) ملاعق حليب. للتغطية : (1)كأس دقيق (4) بيضات تخفق في الخلاط. ( 1 ونصف ) كأس بقسماط. الطريقة : 1-تسلق المكرونة في ( ماء + ملح + قليل من الزيت ). ثم إذا نضجت تصفى. 2-تخلط مقادير الباشامل في وعاء وتوضع على النار وتحرك حتى تغلي ويثقل قاوامها. 3-تخلط المكرونة السلوقة مع البطاطس المهروس و الباشامل و عصاج الدجاج وكذلك البقدونس جيدا ليتكون لدينا مايشبه العجينة المتماسكة. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]4-نقوم بتكوير الخلطة بحجم البرتقالة الصغيرة. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]في حالة التكوير مباشرة بعد خلط المقادير يحتاج إلى دهن اليد بقليل من الزيت ... أو أن تضعي الخلطة في الثلاجة ومن ثم تبدأ عملية التكوير -توضع الكور بالترتيب في ( الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ).6-تقلى الكور في زيت غزير حتى تتحمر .. و بالعافية. شكله النهائـــــــــــــــــــى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
| |
|